Felfüggeszti az értékesítést az Aegon Lakástakarékpénztár

Felfüggeszti értékesítési tevékenységét az Aegon Lakástakarékpénztár - közölte honlapján a hitelintézet.

 
"Az Aegon Lakástakarékpénztár Zrt. értékesítési tevékenységét 2018. október 1-jével felfüggeszti, új szerződéseket 2018. szeptember 28-ig benyújtott Ajánlatok alapján fogad el. A meglévő ügyfeleknek semmilyen teendője nincs, szerződéseiket továbbra is az Aegon Lakástakarékpénztár Zrt. kezeli. Az Aegon Magyarország vállalatcsoport többi tagját, illetve azok ügyfeleit ez a döntés nem érinti"
- közölték a társaság honlapján, anélkül, hogy a felfüggesztés okát közölték volna.

Emlékezetes: a tevékenységét áramvonalasító Aegon más pénzügyi érdekeltségétől is megvált már Magyarországon: nyár elején derült ki, hogy az Aegon Hitel Zrt. teljesítő hitelportfólióját a Raiffeisen Bank, késedelmes hiteleit pedig az Intrum követeléskezelő vette át. Bár nem sok köze lehet a mostani lépéshez, szintén racionalizációs lépésként augusztusban az Aegon cseh élet- és szlovák élet- és nyugdíjbiztosítási érdekeltségeit az NN Groupnak 155 millió euróért értékesítette.

Az Aegon Lakástakarékpénztár a hazai lakás-takarékpénztári piac negyedik legnagyobb, egyúttal a legkisebb szereplője, eddigi működésének több mint négy éve alatt, 2017 végére 16,2 milliárd forintos betétállományt ért el, hitelezési tevékenységet a többi lakás-takarékpénztárral ellentétben a 2017 végi adatok alapján egyelőre nem végzett.
 

Hozz okos döntést lakástakarék segítségével! Ha leadod érdeklődésed, akkor specialistáink segítenek neked és akár egészen az LTP felhasználásáig támogatást biztosítanak!

Ajánlatot kérek

Forrás: Portfolio


Nyomtatás   E-mail